KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen ile ilgili yaptığı açıklamaları dolayısıyla, dün Hatay’ın AKP, CHP ve MHP’li Milletvekilleri ile il-ilçe başkanları, BŞB ve ilçe belediye başkanları, STK yöneticileri, Kıbrıs Gazileri, diğer seçilmişler ile vatandaşlar, Hatay Valiliği bahçesinde bir araya geldi ve Akıncı’yı özür dilemeye çağırdı.
AKP adına Milletvekili Hüseyin Yayman, CHP adına Milletvekili İsmet Tokdemir ile MHP adına Milletvekili Lütfi Kaşıkçı tarafından yapılan açıklamalarda, Hatay’ın ilk ve son Cumhurbaşkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı, Kuvayi Milliye kahramanı Tayfur Sökmen hakkındaki ifadelerine karşı, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Hatay’ın Anavatan’a katıldığı Valilik binası önünde, özür dilemeye davet edildi.
Ortak basın bildirisi sonrası, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları, Valilik bahçesindeki Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’in Anıtı önünde fotoğraf çektirdi.
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya Hatay'dan Büyük Tepki
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Hatay’ın Anavatan’a katıldığı Valilik binası önünde, özür dilemeye davet edildi.
11 Şubat 2020 Salı 12:51
Bu haber kez okundu.
